• پنجشنبه 21 بهمن 1395 - 11:05
  • 3372
  • 5 دیدگاه
  • اخبار ,

مشتریان خارجی فرش دستبافت ایران چه طرحهایی را دوست دارند؟

مشتریان خارجی فرش دستبافت ایران چه طرحهایی را دوست دارند؟ آشنا نبودن بافندگان فرش با طرح‌های مورد پذیرش بازارهای بین‌الملل آشنا نبودن بافندگان فرش با طرح‌های جدید و روز دنیا را از جمله چالش‌
مشتریان خارجی فرش دستبافت ایران چه طرحهایی را دوست دارند؟
مشتریان خارجی فرش دستبافت ایران چه طرحهایی را دوست دارند؟



 آشنا نبودن بافندگان فرش با طرح‌های مورد پذیرش بازارهای بین‌الملل

 آشنا نبودن بافندگان فرش با طرح‌های جدید و روز دنیا را از جمله چالش‌های بخش فرش دستباف کشور عنوان کرد و گفت: برای موفق بودن صادرات فرش و رقابت در بازارهای جهانی باید سلیقه کشورهای هدف شناسایی شود، ولی بافندگان ما به این اطلاعات مجهز نیستند.

وی بیان کرد: صادرات فرش دستباف به صورت واسطه‌ای انجام می‌شود و به عنوان نمونه در استان مرکزی نمی‌توان آمار دقیق از میزان درآمد حاصل از صادرات فرش ارائه داد و این موضوع نیز یکی از چالش‌های این بخش است.

بیمه بافندگان فرش نیز از دیگر چالش‌های فرش دستباف است و این مشکل موجب نبود اطمینان خاطر برای بافندگان و منصرف شدن آنها از ادامه راه می‌شود. در استان مرکزی نیز مانند سایر نقاط کشور این مشکل وجود دارد و در تلاش هستیم که مشکل بیمه حدود 32 هزار بافنده استان حل شود.


 پتانسیل‌های زیادی در بخش فرش دستباف وجود دارد . فرش تبریز و سردرود از معروف‌ترین فرش‌های  هستند که شهرتی جهانی دارند. با توجه به پتانسیل و ظرفیت‌های این بخش در این استان جهت رفع چالش‌ها و توسعه این صنعت در استان بررسی‌هایی در خصوص نقاط ضعف فرش دستباف مورد توجه قرار گرفت.


 برنامه استراتژی راهبردی فرش دستبافت برای رفع چالش‌های این حوزه در نظر گرفته شده است، افزود: استراتژی فرش کشور تعریف و به سازمان صنعت، معدن و تجارت ارجاع داده شده و با موافقت این سازمان برنامه در استان وارد فاز عملیاتی می‌شود.

شناسایی ضعف‌های فرش دستباف با اجرای این طرح انجام خواهد شد، البته مواردی از قبل شناسایی شده که برای رفع آنها نقشه راه مشخصی در برنامه دیده شده است.

 در این برنامه بخشی از طرح‌های مورد پذیرش بازار بین‌المللی شناسایی شده که جهت سوق دادن بافندگان به سمت استفاده از این طرح‌ها کلاس‌های آموزشی طبق برنامه استراتژی راهبردی فرش دستباف استان برگزار می‌شود.

بخشی از برنامه نیز به شناسایی بازار کشورهای هدف از طریق رایزنان و بازرگان مستقر در این کشورها اختصاص دارد که برای این منظور باید طرح‌های سنتی و جدید ادغام شود و بافندگان تغییراتی در تولیدات اعمال کنند.

وی با بیان اینکه مدیریت صادرات فرش دستباف استان نیز مورد توجه قرار دارد، عنوان کرد: برنامه راهبردی استراتژی فرش دستباف جزو برنامه‌های سال جاری این اداره کل دیده شده و پیگیری‌های لازم جهت انجام مقدمات اجرای این طرح انجام می‌شود که از سال آینده شاهد اجرای کامل برنامه باشیم.


گردآورنده : فرش آموز