- سه شنبه 23 شهریور 1395 - 18:59
- 6841
- 0 دیدگاه
- قیمت ,
ایران به کدام کشورها فرش دستبافت صادر میکند ؟

بیش از 66 درصد از صادرات فرش دستباف ایران تنها به پنج کشور :
- پاکستان
- ژاپن
- آلمان
- امارات و ق طر انجام شد. آفریقای جنوبی - افغانستان - سوئد - فرانسه - کانادا و لبنان نیز از دیگر بازارهای بزرگ صادرات فرش دستباف ایران طی دو ماهه نخست سال جاری بودند.
******************************
همه اينها در حالي است كه طبق آمار صادرات فرش دستباف ایران در دو ماه نخست امسال با افزایش هفت درصدی نسبت به مدت مشابه در سال قبل روبرو شده است. براساس آمار گمرک ایران در این مدت بیش از 546 تن انواع فرش دستباف به ارزش تقریبی 55.4 میلیون دلار از کشور صادر شد.
این میزان صادرات از نظر وزنی حدود 2 درصد نسبت به سال قبل کاهش یافته، اما از نظر ارزشی رشد 7.4 درصدی را تجربه کرده است.
قطر با 15.2 میلیون دلار صادرات بزرگترین واردكننده فرش دستباف ایران در دو ماه نخست امسال بود. همچنین بیش از 66 درصد از صادرات فرش دستباف ایران تنها به پنج کشور پاکستان، ژاپن، آلمان، امارات و قطر انجام شد. آفریقای جنوبی، افغانستان، سوئد، فرانسه، کانادا و لبنان نیز از دیگر بازارهای بزرگ صادرات فرش دستباف ایران طی دو ماهه نخست سال جاری بودند.
صادرات فرش دستباف ایران در سال گذشته از نظر ارزش 0.8 درصد افزایش یافته و به 560 میلیون دلار رسید. در عوض وزن این میزان صادرات با کاهش 15.4 درصدی بالغ بر 6 هزار و 972 تن شد.
ایران در سال گذشته فرش دستباف خود را به بیش از 80 کشور جهان صادر کرد. بیشترین حجم صادرات فرش دستباف ایران در سال گذشته مربوط به کشور آلمان به میزان 107.9 میلیون دلار بود. همچنین امارات با 102 میلیون دلار صادرات در رتبه دوم قرار گرفت. ایتالیا نیز با ارزش صادرات 29.9 میلیون دلاری رده سوم را به خود اختصاص داد.
فرش دستباف در سال 1389 یکی از 10 محصول نخست صادراتی ایران بود که در سال گذشته این رتبه به سیزدهم کاهش یافت.
به گفته یکی از اعضای انجمن فرش ایران، قیمت فرش نسبت به سال گذشته حدود 25 تا 40 درصد افزایش داشته است.کاهش قیمت دلار به صنعت فرش آسیب خواهد زد.
وی افزود: 18 تا 25 درصد هزینههای تولید فرش، مربوط به دستمزد بافندگان است؛ هرچند با تمامی این افزایش هزینهها با افزایش قیمت دلار و به سبب آن افزایش قیمت فرش تولیدکنندگان متضرر نشدهاند.
این کارشناس فرش با اشاره به کاهش قیمت دلار در روزهای اخیر خاطرنشان کرد: اگر این نوسانات ادامه داشته باشد، ایجاد مشکل خواهد کرد چرا که قیمت فرش پایین میآید و هزینه تولید همچنان بالا می ماند.
در ابتدا تحریمها ضربهای بر صنعت فرش وارد کردند و با عدم ورود برخی از ملزومات تولید فرش، پرداخت نقدی یارانه و افزایش دستمزدها، تولید کنندگان دست از ادامه فعالیت کشیدند، اما با افزایش نرخ دلار جایگاه فرش ایران در جهان حفظ شده و افزایش قیمت در تولیدکنندگان رغبت دوباره ایجاد کرد؛ هرچند در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن 17 درصد کاهش ارزش صادرات را شاهد بودیم.
احراری، خراسان رضوی را بستری مناسب برای تولید فرش عنوان اظهار کرد: خراسان رضوی از نظر کمی یکی از بزرگترین تولیدکنندگان فرش و 18 تا 20 درصد تولید فرش کشور را دارا است.
این پژوهشگر حوزه فرش اضافه کرد: از دلایل عمده این امر، پتانسیلهای زیاد منطقه چه از نظر مواد اولیه و چه از نظر پایین بودن سطح دستمزدها است، این مسائل بسیاری از تولید کنندگان را از مناطق دیگر ترغیب به سرمایه گذاری در این استان میکند.
سبک تولید فرش خراسان رضوی تجاری یعنی تراکم کمتر و قیمت پایینتر است. فرشهای تولید شده به دو دسته تقسیم میشوند که برخی از سبکها مانند سبک بلوچ 100 درصد تجاری هستند و سبکهایی نیز صرفا جهت مصرف داخلی تولید میشوند که در سطح شهر مشهد به فروش میرسند.
این طرح به شکل فروش نقدی، اقساطی، متری و پیش فروش فرش یا ارائه سفارش تولید انجام میشود و کارمندان دولت و یا کسانی که ضامن آنها یک کارمند دولت باشد میتوانند در اقساط 12 ماهه، 18 ماهه فرش دستباف را خریداری کنند.
از آنسو رییس مرکز فرش کشور از سهم ۳۵ درصدی ایران در صادرات فرش دستباف جهان خبر داد.
محمد باقر آقاعلیخانی با بیان اینکه سال گذشته 427 میلیون دلار فرش دستباف صادر شده است افزود: میزان صادرات فرش دستباف جهان یک میلیارد و 350 میلیون دلار بوده است.
رقبای ایران در صادرات فرش کشورهایی مانند هند، چین، پاکستان و افغانستان هستند که می توان با تبلیغات فرش در بازار خارجی، اعزام هیات های بازرگانی به خارج از کشور و شناسایی بازارهای جدید به رونق صادرات فرش دستباف ایران کمک کرد.
برای توسعه بازار داخلی نیز برپایی نمایشگاه در استان ها، جشنواره فرش عشایری، برگزاری نمایشگاه بزرگ فرش دستباف از اول تا هفتم مهر در تهران، دعوت از تجار خارجی و جشنواره فروش ویژه فرش از 22 بهمن تا 22 اسفند در دستور کار این مرکز است.
ارسال دیدگاه